Dirigent - Strijens Christelijk Gemengd Koor

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dirigent

Dirigent
 
Adri Poortvliet

 
Hij kon eerder zingen dan praten. Muziek heeft hem altijd al geboeid.
In september 1965 werd hij benoemd tot organist van de Gereformeerde Kerk te Puttershoek.
Adri was dirigent van het Chr. Gem. Koor “Com nu met Sangh” in Oud-Beijerland vanaf september 1971 tot januari 1994. In die periode dirigeerde hij daar ook een kinderkoor en jeugdkoor.
 
 
In januari 1973 werd Adri dirigent van de Chr.Gem.Zangver. “Asaf “ te Puttershoek als
 opvolger van de eerste dirigent sinds de oprichting van “Asaf “ in 1926: dhr. Th. A. van Helden.
Vanaf maart 1977 tot april 2006 was Adri dirigent van het “Gereformeerd Kerkkoor Ridderkerk”. In januari 1987 werd Adri als dirigent benoemd bij het “Strijens Christelijk Gemengd Koor”.

Per 1 januari 1994 is Adri dirigent van het “Christelijk HoekseWaards Mannenkoor”.

Vanaf de oprichting van  het Chr. Reiskoor “Holland Zingt”, in 1997, is Adri daar ook dirigent en heeft hij met dit projectkoor al verschillende koorreizen naar het buitenland achter de rug. Zo zong dit projectkoor o.a. in Tsjechië (o.a. in Praag), Engeland (o.a. in Londen en Canterbury), Frankrijk (o.a. in Chartres, Notre Dame en Saint Eustache in Parijs), Duitsland (o.a. in Keulse Dom, de Dom in Berlijn en ook in de Annenkirche in Dresden), Oostenrijk (o.a. in Stephansdom in Wenen en Stift van Melk) en in 2015 naar Budapest (Matthiaskirche) en de Dom in Esztergom. In de loop der jaren heeft Adri met zijn koren al verschillende opnamen gemaakt voor een CD.

Naast zijn organistschap in Puttershoek is hij ook organist in de Eendrachtskerk in Zuid-Beijerland en de Havenkerk te Alblasserdam. Daarnaast speelt hij regelmatig op samenzangavonden en zangdiensten.

Vanwege zijn 40-jarig organistenjubileum werd  Adri op donderdag 1 september 2005 in de Gereformeerde Kerk te Puttershoek op grootse wijze gehuldigd en werd hij op deze avond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Daarnaast ontving hij het Draaginsigne van Goud van het hoofdbestuur van de Vereniging van Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk in Nederland. Naar aanleiding van bovengenoemd jubileum mocht Adri als cadeau van zijn kinderen op vrijdagavond 2 september 2005 het Hinsz-orgel bespelen in de Bovenkerk te Kampen,
volgens Adri werd dit alles een organistenjubileum met een gouden rand!

In september 2015 vierde Adri zijn 50-jarig organistenjubileum en mocht hij na de kerkdienst van zondag 6 september van het hoofdbestuur van de Vereniging van Kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk in Nederland het Draaginsigne van Goud met Briljant in ontvangst nemen.
Daar bleef het niet bij, want door een aantal muzikale vrienden werd Adri in de gelegenheid gesteld om een orgelconcert (met daarin ook samenzang) te verzorgen op zaterdag 19 september in de Grote kerk te Dordrecht, waar hij deze avond het grote Kam-orgel tot zijn beschikking had.
Medewerking verleenden zijn kinderen: Jacqueline presenteerde het programma, Kees was registrant en Renate bespeelde de dwarsfluit. Voor hem, zijn vrouw en zijn gezin werd dit muzikaal feest een avond om nooit te vergeten!!!
Adri noemde dit alles bij elkaar een absoluut hoogtepunt in zijn organistenloopbaan!!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu