Reactie organisatie Kampen - Strijens Christelijk Gemengd Koor

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Reactie organisatie Kampen

Concertimpressie's

Hoog boven alle vragen
Hoog boven alle vragen; dat was het thema van de Zingend naar de zomer die op 17 juni plaatsvond. De Hoekschewaardse koren hadden er een dagje Kampen van gemaakt.Ze keken uit naar hun optreden in de Bovenkerk. Ik weet niet wie er meer genoten hebben, het koor, of de mensen in de kerk.
Bariton Gert Pannekoek, en de trompettisten Arjan en Edith Post zorgden voor een feestelijke omlijsting en de toegevoegde waarde van het prachtige orgelspel van Harry Hamer heeft zich weer eens bewezen. Jubilaris Adri Poortvliet werd aan het eind door Harry Hamer uitgenodigd om het Hinszorgel te bespelen. Hiermee ging een innige wens van Poortvliet in vervulling. Het werd voor Adri en zijn koren een onvergetelijke avond, zo liet hij ons weten.
Het themalied van de avond til mij op hoog boven alle vragen werd bekend door een brandweerman die het zong op de puinhopen van het WTC op 9/11. De meditatie werd afgesloten met bijgaand gedicht.

"Crownsurfen of crowdsurfen?" Deze woorden sprak Ds P Vermaat tijdens de 5e editie van Zingend naar de zomer. Je kon een speld horen vallen in de volle Bovenkerk. Hij maakte de vergelijking met het ‘crowdsurfen’ tijdens het Pinkpop Festival. " Jongeren werpen zich in de menigte en worden door vele handen hoog boven de hoofden opgetild en doorgegeven naar achteren. Niet zelden loopt dat fout af. Wij moeten doen aan ‘crownsurfen’. Zoals een arend haar jong leert vliegen, gedragen op zijn vleugels ( Deut.32:11), zo draagt God ons op de vleugels van een lied. En zoals we hier samen zingen vanavond doen we dat ook. God verdient de eer die Hij toekomt." zo sprak ds. Vermaat. "God tilt ons op en Hij belooft altijd een zachte landing." Hij besloot de meditatie met enkele verzen van dit mooie gedicht.Ik voel mij als een arendsjong
dat, wél uit ’t nest gewipt
maar toch niet aan de scherpe blik
van ’t ouderoog ontglipt.
Vaak fladder ik ook stuurloos rond
er woelen zoveel vragen
maar voor ik val, voel ik de kracht
van vleugels, die mij dragen.

Ik kijk, net als een arendsjong,
vol angst de wereld in
en durf geen sprong te wagen, Heer’
zo moeilijk is ’t begin.
Omring mij, strek Uw vleugelen uit
want gaarne wil ik leren,
hoe ‘k eens met sterke vleugelslag
mij hemelwaarts moet keren!

Bovenkerk Kampen 17 juni AD 2011 "crowdsurfen of crownsurfen",
ds P. Vermaat, Veenendaal "Hoog boven alle vragen" n.a.v. Deut. 32:11 en 12

De woorden van ds. Vermaat werden daarna nog extra benadrukt door een prachtige instrumentale versie van You Raise Me Up door de trompettisten Arjan en Edith Post.

Ria en ik zijn dankbaar dat deze avonden zo goed ontvangen worden. We zijn alweer bezig met ‘zingend naar de winter’. Dat is vrijdag 11 november 2011, zelfde tijd, zelfde plaats.


Hartelijke groet, ook namens Ria Liefers,

Marjan van der leeden.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu